Nederland begrafenisondernemer EU?

chaos

Komend half jaar is Nederland voorzitter van EU. De statenbond kraakt in zijn voegen. Katalysator is de overweldigende vluchtelingenstroom, die weerstand oproept op twee terreinen. Het eerste is de onmogelijkheid om snel voor adequate huisvesting te zorgen en het tweede angst voor de Islam. Landen als Polen Hongarije Tsjechië en Slowakije voelen niets voor opname. Kroatië en Slovenië kunnen het alleen aan als doorvoer. Zweden roept om hulp! Duitse CDU/CSU politici verzetten zich openlijk tegen bondskanselier Merkels welkombeleid. Nederland zucht onder het PVV virus. We hebben nog onwillig Griekenland en krijgen nog Portugal.  Implosie van  EU is geen gedachtespinsel meer.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

2 gedachtes over “Nederland begrafenisondernemer EU?”

  1. Een implosie van dit krachteloze, bureaucratische , ondemocratische moloch vol met niet-gekozen figuren als Juncker, Schulz, Timmermans, Verhofstadt zou natuurlijk helemaal niet zo slecht zijn. Het probleem is de euro, die natuurlijk voor enorme problemen gaat zorgen als de EU uit elkaar valt. Als de Eu verdwijnt in landen zonder euro is het daar feest, in landen met euro zou echt het licht uit kunnen gaan, en de energie- en voedselvoorziening in gevaar kunnen komen.
    Te hopen is dat de regering inmiddels een geheim draaiboek gereed heeft voor een situatie na de euro, maar ik vrees het ergste.
    Vermoedelijk wordt het scenario dat ieder land meer autonoom gaat worden, en dat de declarerende piassen in Brussel mogen blijven zitten zodat de illusie van één munt nog wat langer in stand gehouden kan worden.
    Probleem zou ook kunnen zijn dat men gaat proberen de boel in europa op een lijn te krijgen volgens een beproefd recept, te weten het creëren van een gezamenlijk vijandsbeeld…..en het lijkt of men daar al mee bezig is richting rusland. Dat dan de rapen gaar zijn, mag duidelijk zijn. Zoals Gerrit Komrij ooit schreef als definitie van een optimist: een optimist is iemand die gelooft aan de vierde wereldoorlog…

  2. In ieder geval is een proces van ongecontroleerd uit elkaar vallen van de EU/ Euro landen een scenario, ik hoop dat het niet gebeurt, het zou inderdaad rampzalig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *