Wordt het eindelijk Grexit?

Grexit

Naast Engeland (wellicht zonder Schotland?) is ook Griekenland een logische kandidaat om de EU te verlaten. Beide landen horen om verschillende redenen daar eigenlijk niet thuis.  Engeland wil alleen vrijhandel, verder niets en Griekenland houdt zich aan geen enkele afspraak. De Grieken zijn nu boos op het IMF nadat is uitgelekt dat IMF functionarissen willen dreigen met een staatsbankroet als de EU geen forse schuldenvermindering accepteert. Het echte probleem is dat Griekenland niet in staat is een sluitende begroting te krijgen en onvoldoende wil hervormen. We kunnen beter 6 miljard hulp voor vluchtelingen aan Griekenland na uittreding geven dan aan Turkije.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

4 gedachtes over “Wordt het eindelijk Grexit?”

  1. suggestie: Europa koopt de Atheense infrastructuur van de Olympische Spelen (2004 en helaas wat vervallen nu) en organiseert voortaan alle Europeese Olympiades daar.

  2. Ha Corn,
    we kunnen van alles kopen maar Griekenland was eenvoudig niet rijp voor de EU toen niet en nu niet. Ontwikkelingshulp hebben ze nodig en een veel goedkopere munt. Ik ben voor een veel meer geïntegreerd Europa maar de huidige leiders en de EU maken er helaas een puinhoop van.

  3. Ontbreekt inderdaad aan visie op Europa. Leerde van Paul Scheffer in Trouw j.l. over die van Erasmus in de zestiende eeuw al.
    Griekenland blijft toch onze bakermat.

  4. De ruines en de litteratuur van Griekenland blijft onze bakermat met de huidige bevolking heeft dat weinig meer dan doen die komen merendeels elders vandaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *