Waarschuwing aan Brexit enthousiasten

Brexit

Hoewel nog niet onderhandeld wordt over Brexit is bij de EU reeds het startsein gegeven. Claude Juncker, Europees commissie voorzitter, heeft de conservatief Michel Barnier, oud-minister van Buitenlandse Zaken, oud-commissie lid voor interne zaken, met die taak belast. De complexe EU zou zichzelf niet zijn als niet ook President Tusk zo’n onderhandelaar had aangesteld,  namelijk. de voormalige Belgische vertegenwoordiger Didier Seeuws. Maar al weet die laatste ook de weg in Brussel hij is lang niet zo’n zwaargewicht als Barnier. De Fransen willen het de Engelsen zo moeilijk mogelijk maken om andere uittreders  af te schrikken. Juncker heeft de toon gezet.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Waarschuwing aan Brexit enthousiasten”

  1. Inderdaad, en waanzinnig. Als je je lidmaatschap van de club opzegt, als de spijtoptant bent, dan wordt je een kopje kleiner gemaakt om een voorbeeld te stellen voor het geval anderen soortgelijke ideeën zouden overwegen. Op Sicilië worden “pentiti” beschermd, niet in Brussel. Misschien kan de hele EU beter naar Palermo verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *