Moedige woorden Willem-Alexander

Willem alexander

De Koning heeft in een vorm die zelden voorkomt zijn mening over de EU uitgesproken. In een rede tot het EU-parlement benadrukte hij de noodzaak tot samenwerking om uitdagingen als de vluchtelingenstroom, klimaatbeheersing en werkloosheid het hoofd te bieden. Hij wees er ook op dat Europese samenwerking vrede heeft gebracht en dat zijn generatie de eerste is die daar van kan genieten. Hij constateerde ook dat de EU een imago probleem heeft en dat anticiperen niet de sterkste kant is van de organisatie. Hij riep op het EU bouwwerk stabiel te houden. Verfrissend deze rede, je zou bijna monarchist worden.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Moedige woorden Willem-Alexander”

  1. Het zou nog indrukwekkender geweest zijn indien spreker en toegesprokenen democratisch waren gekozen. Nu heeft het iets onfris, zeker als je bedenkt dat de toespraak waarschijnlijk geschreven is door een regering die in Brussel zelf een heel andere opstelling kiest. Dus alles is slechts voor de Bühne.
    Overigens: als er geen EU geweest was, dan was de vluchtelingenstroom ook geen probleem geweest.
    Het probleem nu is dat één land iets doms doet (spanjaarden begrotingstekort maken, grieken geen belastingen innen, duitsers de poorten open zetten), de burgers van alle andere landen onmiddellijk de klos zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *