Le Pen for president?

Marine Le Pen

In Frankrijk zijn de komende weken verkiezingen voor regio’s. Het extreem rechtse Front National van Marine le Pen ligt voor in opiniepeilingen, met 30%. De centrumrechtse coalitie van Nicolas Sarkozy scoort 29% en Hollande’s linkse coalitie 22%. In de tweede ronde op 13 december wanneer de twee grootste partijen tegenover elkaar staan zou Sarkozy winnen met 36%, terwijl FN 30% houdt, de socialisten staan voor een zware nederlaag. Een somber perspectief voor de presidentsverkiezingen in 2017, in het land dat met Duitsland leiding geeft aan EU maar zijn zaken niet op orde heeft. Kiezen tussen een ultra-rechtse demagoge, een rechtse corrupte ex-president en de sociaal-economisch falende Hollande.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Le Pen for president?”

  1. Het blijkt niet juist te zijn dat alleen de twee sterkste partijen na zondag overblijven zoals bij de presidentsverkiezingen. Het zijn alle kandidaten met meer dan 10% van de stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *