Farce majeure rond Oekraïne referendum

Farce

Idioterie rond het Oekraïne-referendum bereikte gisteren een nieuw dieptepunt. De motie Van Bommel gesteund door de hele oppositie, behoudens twee dissidenten, die intrekking van het associatie-verdrag eiste kreeg net geen meerderheid. Uitvoering zou recht hebben gedaan aan ‘de wil van Nederlanders’ waarvan slechts 20% tegen dat verdrag was. De Tweede Kamer had het eerder goedgekeurd, maar toen kwam er plotseling een volksbeweging rond Geen Peil die een  ‘raadgevend’ referendum afdwong. Daarbij bleef twee derde van de Nederlanders thuis. Een deel van de oppositie had eerder zelfs tegen de referendumwet gestemd. Alle andere EU landen zijn inmiddels akkoord. Volgt u het nog?

 

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

3 gedachtes over “Farce majeure rond Oekraïne referendum”

 1. Ja, ik volg het nog.
  We zien hier het einde van de democratie.
  De EU komt met een rotverdrag, dat heel veel geld gaat kosten aan de EU, en dat in de huidige koude oorlog gewoon als een knap staaltje onnodige intimidatie van rusland bedoeld is.
  De EU is niet democratisch gekozen, en geen enkel land vraagt zijn bevolking iets.
  Uiteindelijk wel Nederland, dankzij een nieuwe referendumwet.
  Regering doet alles om het antwoord van het referendum “ja”te laten zijn, met valse voorlichting (“het gaat echt alleen om handel”) en, via lokale overheden, met dichthouden stembureaus om zo te proberen de opkomst te frustreren.
  Niettemin is de opkomst voldoende, en stemt de bevolking “neen”.
  Het is een rechtsgeldig referendum.
  Er zou dus keihard geweigerd moeten worden het associatieverdrag te ratificeren.
  En wat doen VVD en PvdA: ze leggen het niet alleen terzijde for further study, ze beginnen ook te piepen dat er een zwijgende meerderheid niet is op komen dagen….alsof dat ooit een rol heeft gespeeld bij democratie…je zou net zo goed kunnen zeggen dat VVD en PvdA onterecht de regering volgen omdat bij de tweede kamerverkiezingen in 2012 ruim 25% niet kwam opdagen en dat zouden eigenlijk CDAers geweest zijn…..(sic).

  Dat VVD en PvdA het zo langs zich neer leggen is naar mijn mening een historische nederlaag van de democratie…die was al naar de knoppen op europees niveau, maar nu ook op nationaal niveau.

  Los van het punt of je pro of contra het verdrag bent, het is duidelijk dat het mechanisme van de democratie hier door Rutte cum suis buiten spel gezet is. Een zeer trieste ontwikkeling.

 2. Tja met deze discussie is het alsof voor en tegenstanders elkaar niet meer willen horen. De tegenstanders van het Oekraïne verdrag hebben zich ook bediend met demagogie en verder het referendum heeft slechts schijn duidelijkheid gebracht Rutte is democratisch gekozen, het EU parlement ook. Maar het EU bestuur overtuigt inderdaad niet, de haat tegen de EU is angstwekkend, alleen daar ligt een betere toekomst

 3. Rutte is democratisch gekozen, zij het op valse toezeggingen zijnerzijds (geen geld meer naar Grieken, EU nu groot genoeg, 1000 euro, Volkert vd Graaf zou niet vrijkomen, minder macht Brussel etc).
  Nu lapt hij echter de democratie volledig aan zijn laars.

  Wat de Eu betreft: ik kan me niet heugen ooit gestemd te hebben voor Schulz, Baroso, van Rompuy en zeker niet voor de intrigant Tusk, die er enkel maar op uit is oostbloklanden aan te zetten tegen hun voormalige overheerser. Hij was een van de motoren achter het Ukraine verdrag.

  Natuurlijk zou samenwerking binnen europa goed zijn, de EU is echter volledig op het verkeerde spoor en niemand doet er iets aan,
  de oostelijke en zuidelijke politici niet omdat hun landen alleen maar vangen van de EU, de westelijke politici niet omdat ze hun kans op een droombaantje niet willen vergooien en de bevolking niet omdat hen niets wordt gevraagd.
  Dit gaat heel slecht aflopen, dat is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *