Door bril van Poetin bekeken

Poetin

Verplaats je eens in Vladimir Poetin bij zijn buitenlands beleid. Het Westen is met NAVO krachtig opgeschoven richting Rusland door landen in het oude Oostblok  in te lijven. Nu wordt zelfs Montenegro lid. Kaukasische landen voeren guerrilla tegen Moskou, Tsjetsjenen vechten mee met ISIS tegen ‘ongelovigen’.  Rusland steunt Syrische dictator Assad tegen de wil van het Westen om ISIS te bestrijden. NAVO bondgenoot Turkije heult met ISIS, verdient er geld aan en schiet een Russisch vliegtuig neer. De Krim is niet alleen Russisch maar het hele Oosten en in mindere mate ook het Zuiden van Oekraïne. Rusland voelt zich bedreigd!

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

3 gedachtes over “Door bril van Poetin bekeken”

 1. Vladimir Poetin ziet het juist. Europa heeft een gebrek aan leiderschap en incompetentie van de Europese politieke personen.

  Het Europese handelsboycot naar Rusland moet per direct van tafel. En Turkije moet uit de NAVO worden gezet.

 2. Het is in ieder geval een mijnenveld waar wij inzitten Poetin, Erdogan, Syrische ea vluchtelingen, Oekraine, zwakke EU, schuldenbergen……

 3. Nadat met name Gorbatsjov enorm moedige stappen zette tav vermindering van kern- en conventionele bewapening, was er een enorme kans voor de wereld om een verregaande de-escalatie te bereiken. Kort daarna verdween het Warschau-pact, en hier had de Navo mooi op in kunnen springen middels een verkleining of herijking.
  Olv Jaap de Hoop Scheffer heeft men dat helaas niet gedaan, maar is men alle voormalige oostblok staten actief gaan betrekken bij de nato. Natuurlijk zagen de russen dit als een bedreiging.
  Waarom weigerden de navo en Jaap ( en daarna Rasmussen) een passende verkleining/herijking ? Er zijn slechts twee redenen, denk ik: de mooie belastingvrije baantjes voor vele betrokkenen, en vooral de macht van het militair industriele complex in de VS die maar wat graag JSFs en granaten e.d. bij de bondgenoten door de strot bleven wringen. Afschuwelijke fout van Jaap.
  De situatie is nu zeer gevaarlijk, zeker als de Turken het in hun hoofd halen de bosporus minder open te maken. Er zijn nu al geluiden dat men russische schepen laat wachten. Als deze vrije doorgang wordt geblokkeerd zijn de poppen aan het dansen. Het mag duidelijk wie de eigenlijke agressor is. Onbegrijpelijk dat de Navo hun op hol geslagen lid geen duidelijke vermaning geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *