Brexit?

Brexit

Op 23 juni gaan de Britten stemmen over of zij uit de EU willen dan wel erin blijven. Ik hoop vurig dat het Brexit wordt, maar niet om de reden waarom de meeste Eurosceptici dat willen, die niets van de EU moeten hebben. Nee ik constateer met Joris Luyendijk dat er nauwelijks Engelsen te vinden zijn die voor EU zijn. Die erin willen blijven – meestal zakenlui – willen van vrijhandel profiteren en verder alles saboteren en die eruit willen wensen geen bemoeiing meer van de EU ook al kost dat geld. Als de EU nog een kans wil hebben svp Brexit.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

2 gedachtes over “Brexit?”

 1. Als het inderdaad Brexit wordt, dan zal de bevolking van de andere noord/west europese ( dus de betalende) landen niet meer te houden zijn en allemaal “me too” gaan roepen.
  De EU zal er derhalve alles aan gelegen zijn om, als er een Brexit plaatsvindt, te zorgen dat het géén succes wordt door de handel met het VK en de financiële hotspots daar zeker niet te faciliteren.
  Brexit zal ongetwijfeld beter zijn voor het VK, baas in eigen buik,
  maar men dient zich voor te bereiden op aanvankelijke economische neergang door de rancuneuze acties uit Brussel.
  Niettemin zal het op termijn een zegen zijn voor het VK.
  De EU is zo ziek dat deze niet meer te redden is. Beter alles afbreken en opnieuw beginnen, met een paar landen, langzaam.

 2. Ik verwacht dat de meerderheid van de Britten, tegen Brexit zal zijn, helaas! Maar Schotland en Noord Ierland zullen na Brexit weer willen toetreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *