Brexit leiders op de vlucht

zinkend-schip

Vroeger ging je als kapitein als laatste van een zinkend schip Maar sinds de kapitein van cruiseschip Costa Concordia het omgekeerde deed wordt dit door de leidende Brexit politici kennelijk als een lichtend voorbeeld gevolgd. Eerst gaf Boris Johnson de Pijp aan Maarten nadat hij door ‘rechterhand’ Michael Gove figuurlijk in de rug gestoken was. Vandaag gaf de andere leider Nigel Farage te kennen dat hij ook wilde opstappen als leider van UKIP. Hij had ‘zijn doel bereikt en wilde zijn leven terug’. Wat achter blijft is een totaal ontredderd land dat op recessie afstevent. De bouwsector is al ineengestort.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

3 gedachtes over “Brexit leiders op de vlucht”

 1. Het zou best eens heel anders kunnen zijn. De geschrokken Tory leiders hebben Boris buiten spel gezet door hem plotseling stevig te laten beschadigen door Gove. Door deze smerige daad zal Gove nooit PM worden, maar dat wilde hij toch al niet. Dat schept ruimte voor de echte kandidaat, May, die de Brexit zoveel mogelijk terug zal draaien. Gove zal bij een nieuw kabinet beloond worden voor zijn actie.
  Om Brexit zoveel mogelijk terug te draaien, moest men ook van de lastige Farage af. Blijkbaar heeft men de nodige pressie, al dan niet via dingen die het daglicht niet kunnen verdragen, kunnen uitoefenen op Farage.
  Tegelijk is worden in een gecoordineerde actie de pro-brexitters als onverantwoordelijke domkoppen afgeschilderd, hiervoor heeft men zelfs Blair ingeschakeld.
  Ik denk niet dat Johnson en Farage plotseling zo laf geworden zijn dat ze de handdoek in de ring gegooid hebben, het lijkt logischer dat er achter de schermen zeer onfrisse druk is uitgeoefend

 2. Henk je lijdt teveel aan samenzweringstheorieën, Gove is door zijn verraad out, hij krijgt zelfs geen belangrijke politieke baan meer. Farage en Johnson krijgen de schuld van hun desastreuze Brexit project en May wordt – hoop ik – inderdaad PM en zal de schade zoveel mogelijk beperken.

 3. Grimbert, ik denk het niet. Ik denk dat jij teveel het beeld accepteert dat bewust door conservatieven naar buiten gebracht wordt. Dat beeld zou best eens gekleurd kunnen zijn. Het is overigens nog maar de vraag of het Brexit project desastreus zou zijn, dat is slechts de visie van de zittende macht: men zegt dat het tot rampen zou leiden, de 52% die erop gestemd hebben zijn idioten, of in ieder geval verkeerd voorgelicht, Johnson en Farage zijn narcisten etc.
  Triest dat de Tories, net als Rutte met zijn Oekraine-referendum, de wens van de bevolking lijken te willen negeren en dat democratie het slachtoffer is.
  Het zou best eens kunnen dat de 48% verkeerd voorgelicht is, nietwaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *