Brexit aanhangers mogen eigen rotzooi opruimen

machiavelliHet nieuwe kabinet van Theresa May is een feit. Uit eerste benoemingen blijkt dat rechtse hardliners en Brexit aanhangers zelf in eerste instantie verantwoordelijk worden voor onderhandelingen met EU. Parlementslid David Davis, die ooit zelf  Conservatieve leider wilde worden moet als ‘Brexit-staatssecretaris’ het vertrek uit EU in goede banen leiden. Voormalig minister van Defensie Liam Fox, die ook meestreed om het premierschap, wordt minister voor Internationale Handel. Voor Boris Johnson, de nieuwe minister van Buitenlandse zaken, blijft onder supervisie van May, daardoor alleen wat PR werk over, zodat hij geen kwaad kan aanrichten maar wel betrokken is bij de besluitvorming.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

6 gedachtes over “Brexit aanhangers mogen eigen rotzooi opruimen”

 1. Dit land houdt zich in ieder geval aan referenda en verlaat als eerste het zinkende EU schip

 2. Wat een suggestieve titel. Beter had de titel kunnen zijn: Brexit aanhangers respecteren de wens van het volk en gaan aan de slag.
  Ze grijpen de gouden kans! Nederlandse MinPres Rutte blijkt de wet en het volk disrespecteren.

 3. Het feit dat Engeland met Balance of Power als machiavellistisch adagium schaamteloos Boris Johnson heeft benoemd tot Minister van Buitenlandse Zaken, de man die ongeveer de helft van de wereld heeft beledigd toont de arrogantie, dit is pure machtspolitiek, waar de EU zich hopelijk weinig van aantrekt. Natuurlijk heeft de EU veel gebreken, maar de tegenstanders zijn bereid over lijken te gaan met leugens en bedrog

 4. Ja, waar, Boris heeft misschien Obama en Erdogan beledigd, maar hij is wel gekozen.
  Juncker, Van Rompuy en Timmermans hebben miljoenen burgers beledigd door ze voortdurend als onwetende nitwits te behandelen, en zijn daarboven niet eens democratisch gekozen.
  Het valt de UK leiding zeer te prijzen dat ze de kiezer serieus nemen, en daarnaast volstrekt zich nu in de UK een zeer interessant experiment waar heel Europa naar uitkijkt.
  Eerste indicaties zijn positief, aandelen herstellen zich en er wordt al gesproken over handelsverdragen met andere landen, en betere grensbewaking. Van de hel en verdoemenis scenarios van Cameron lijkt weinig uit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *