Als Merkel er niet was geweest….

Merkel turkije

Als je met ‘als dan’ begint is het te laat. Maar als Merkel, zoals haar minister van financiën Schauble wilde, de onderhandelingen met Griekenland had laten klappen was Grexit uit EU onvermijdelijk geweest. Het had ons vele tientallen miljarden bespaard, zelfs als daarna noodhulp had moeten worden gegeven. We waren een onbetrouwbaar en onderontwikkeld land kwijt geweest, met een grens die nauwelijks te bewaken valt. Zonder Griekenland zou alleen Italië nog aantrekkelijk zijn voor vluchtelingen. We hadden dan geen deal hoeven te sluiten om ze tegen te houden met islamitische ondemocratisch Turkije. Nu chanteert dat land ons met ontoelaatbare eisen.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Als Merkel er niet was geweest….”

  1. De vraag is inderdaad verkeerd gesteld, en Merkel is er.
    De vraag die natuurlijk gesteld had moeten worden is “wat als wij in Nederland integere intelligente politici gehad hadden, en we waren op tijd uit de EU gestapt ?”. Dan hadden we geen last gehad van de gek geworden Merkel, van Erdogan, van Tsipras, van de maniakaal euros drukkende Italiaan in Frankfurt, hadden we keurige grensbewaking, hadden we geen afdracht naar de bodemloze EU-put etc. Alleen maar voordelen.
    Enkele niet integere politici hadden dan inderdaad geen baantje gehad in Brussel, of een uitzicht daarop, dat is waar. Timmermans was dan suppoost bij MVV en Pechtold was conducteur bij de NS. Wat zou het mooi zijn.
    Waarom is er zelfs nooit een studie naar de voordelen van uitstappen gedaan…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *