Iedereen is welkom

Griekenland, Chios, 20 augustus 2015.De Kmar patrouilleert met een Rhib in de missie Frontex voor de kust van Chios Griekenland.Frontex ondersteund de Griekse authoriteiten met de migrantenstroom. Tijdens de patrouille worden migranten in bootjes onderkent en indien nodig wordt hulp verleend.

‘Iedereen is welkom’, zongen kinderkoor leden tijdens een bijeenkomst. De mevrouw  die het koor leidde was aanstekelijk enthousiast. Je kunt er mooie gedachten bij hebben zoals Beethovens ‘Alle Menschen werden Brueder’ de hymne uit de negende symfonie die doorgaat voor Europees volkslied. Het Christelijke ‘heb anderen lief als uzelf’ komt in  de buurt. Toch ergerde mij dit optreden vanwege de grenzeloze naïviteit van de mensen die deze kennis in jonge kinderen pompt. Culturen laten zich niet makkelijk integreren en mensen hebben recht om hun eigen cultuur te willen behouden.  Selectiviteit bij de poort voorkomt dat we iedereen zo maar binnenlaten.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL