Minder studenten van laagopgeleide ouders

studenten

Wat een niet goed opgeleid kind had kunnen weten, het aantal studenten van laagopgeleide ouders neemt door afschaffing van de basisbeurs af. Bij zowel hogescholen als universiteiten met circa 15 procent. Ook het aandeel studenten met functiebeperking nam af, 20% bij HBO en 5% bij WO. Totaal missen ongeveer 8400 studenten of 6,8% de boot , terwijl Nederland juist behoefte heeft aan meer hoger opgeleiden. VVD, PvdA gesteund door D66 en GroenLinks hebben hiermee loon naar stom werken gekregen. Hoog tijd om de beurzen weer her in te voeren Minister Jet Bussemaker (PvdA) blijft doen alsof haar neus bloedt, SP en CDA halen hun gelijk.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

2 gedachtes over “Minder studenten van laagopgeleide ouders”

 1. De situatie is wellicht nog erger dan het lijkt.
  Bussemaker had, wederom niet geremd door enige kennis, beloofd dat de “besparingen” op de studietoelages zouden worden gebruikt voor om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten. Niets is hiervan waargemaakt, afgezien van het creëren van wat extra management posities, subsidie van “leraar van het jaar” (beurs van 50 mille !) en vergelijkbare flauwekul.
  Kortom een ordinaire besparingsmogelijkheid en het scheppen van posities voor (ex-)politici.
  De gevolgen voor de studenten zijn dramatisch. Veel blijven gedwongen thuis wonen en missen zo een bijzondere periode van hun leven. Studentensteden hebben een grote influx aan buitenlandse studenten met rijke ouders die het wel kunnen betalen en waarvoor huisvestingsproblematiek dus ook geen rol speelt.
  Nederlandse studenten dienen vaak een (horeca-) baantje erbij te nemen om het hoofd boven water te houden wat hun werk/studiebelasting enkel doet toenemen en de prestaties niet zal verbeteren.
  Wanneer de rente weer gaat stijgen, dan zullen de huidige studenten met hun rentedragende leningen ook nog met flinke schulden worden opgezadeld, zeker als ze de studie niet met goed gevolg kunnen beeindigen ( dan moeten ze voor “straf” ook hun OV jaarkaart ed moeten terugbetalen).
  Voor studiefinanciering geldt hetzelfde als voor de aanschaf van de twee Rembrandts uit Frankrijk….het ging goed tot Jet zich ermee ging bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *