Draghi kamikaze piloot?

draghi

Waar zijn de tijden gebleven dat een nationale-bank president borg stond voor solide economisch beleid? Dat is in Duitsland en Nederland nog wel zo, maar bij ECB waar Zuid-Europeanen als bestuurders in de meerderheid zijn gedraagt men zich om Noud Wellink te citeren als kamikaze piloot, die recht op zijn doel, namelijk deflatiebestrijding afgaat, zonder rekening te houden met neveneffecten. President Draghi ex Goldman Sachs en om die reden waarschijnlijk al ongeschikt om als betrouwbaar leider te functioneren, maalt niet om schade die hij aanricht bij spaarders en pensioentrekkers, ook niet om bubbels die totaal 1700 miljard Euro extra liquiditeit creëren.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Draghi kamikaze piloot?”

  1. En dus ?
    Volgens de Financial Times waren er slechts twee tegenstemmers, te weten Knot en één ECB bestuurder. De zuidelijke landen hebben een grote invloed en stemden alle voor.
    Als Draghi verdwijnt zal een ander het overnemen. De zuidelijke landen zullen het beleid willen voortzetten, het is immers een feest voor hen, en gezien de stemmenweging kan het dan doorgaan.
    Het zuiden feest op kosten van het noorden.
    Uit de EU lijkt de beste optie, hoe hoog de prijs ook is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *