De criminele gekte rond Vestia

businessman in suit with hands in handcuffs

Woningcorporatie Vestia heeft een schikking getroffen met voormalig directeur Erik Staal en zes commissarissen voor €4,8 miljoen om een rechtszaak af te kopen. ABNAMRO had al voor €55 miljoen geschikt om de aangerichte schade van derivaten-contracten te compenseren. Totaal sloten de banken voor €23 miljard contracten af! De gemeenschap ging voor ongeveer €2 miljard het schip in. Er was ook fraude gepleegd door de kasbeheerder via een tussenpersoon voor €10 miljoen, strafrechtelijke vervolging vindt plaats. Ook lopen er nog claims tegen de accountants KPMG en Deloitte. Onbegrijpelijk al die polder-schikkingen, wanneer verdwijnt er een witte boorden crimineel in de bak?

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “De criminele gekte rond Vestia”

  1. Een van de voorbeelden wat we vaker kunnen zien. Een van te voren gemaakte risicoanalyse; wat zijn de inkomsten cq. winsten en wat zouden de boete’s cq. (schikkings) en andere kosten kunnen zijn. De problemen en kosten worden via de samenleving afgewenteld. Het wantrouwen en ongeloof neemt maatschappelijk toe, het is slecht voor de rechtsstaat, maar we gaan over…. naar de volgende dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *