Wankelende politieke EU elite

dialogue

Als je vele referendum discussies hoort over het associatieverdrag met Oekraïne wordt je soms overvallen door de haat en onvrede waarmee men over dat land, maar meer nog over de EU praat. Dat referendum is een soort fopspeen, het gaat nauwelijks over dat land maar meer over de EU en het zal nauwelijks effect hebben wat er ook gestemd wordt, teveel eer voor gidsland Nederland zullen de andere 27 EU-landen denken.  Maar toch de EU-bureaucratie en de zwakke leiders in Europa hebben een klimaat geschapen waar onvrede hoogtij viert, de haat tegen de gevestigde orde is onbeheersbaar aan het worden. Griezelig!

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Wankelende politieke EU elite”

 1. Waarom een soort fopspeen ?
  Bij het de-escaleren van de koude oorlog, het verminderen van het atoomarsenaal en het erop volgende uiteenvallen van de USSR hebben Gorbastov en zijn opvolgers zich uiterst coulant opgesteld tegenover de staten die zelfstandig wilden worden. Prudent zou het zijn geweest die afgevallen staten voorlopig in een soort aparte situatie te laten, zonder al te intensieve militaire betrekkingen met westen of oosten.
  We zien wat er gebeurd is: de EU en Navo hebben hun uiterste best gedaan om het ene land na het andere in te pikken voor hun belangen, daarmee de afspraken met Rusland schendend.
  Uiteindelijk ging men vele stappen te ver, en probeerde de Ukraine in te palmen hoewel daar vele mensen pro Rusland zijn en hoewel de Russen daar al eeuwen een voor hen zeer belangrijke basis voor de zuidelijke vloot bij Sevastopol hebben. Idioten als van Balen en Verhofstad stonden de boel op te hitsen op Maidan.
  Zelfs dat hebben de Russen geaccepteerd, ze hebben alleen hun basis en de Krim – historisch russisch gebied – veilig gesteld, conform de wens van de bewoners daar.

  We kunnen concluderen dat de USA en Europa uiterst unfair hebben gehandeld, met ontzettend veel landje pik en de onmiddellijke installatie van navo-bases.
  Nu sturen de Amerikanen weer een eskader F15s om verdere olie op het vuur te gooien. Obama, de nobelprijswinnaar.

  Overal zie je nu posters van “stop de agressie van Putin” en is de domme Pechtold voortdurend op tv met zijn scheldpartijen op Putin. De wereld op zijn kop! In het Leidsche Academiegebouw gaf Poroschenko – de man uit de Panama-papers -onlangs een speech die uit een grote genante scheldpartij op Putin bestond. De pot verwijt de ketel.

  Het is tijd voor de-escalatie.
  Laat Ukraine eerst zelf intern orde op zaken stellen. Laat daar eerst een oplossing komen met de aanpak van corruptie. Laat ze zich eerst maar eens wat aantrekkelijk maken.

  Het is opmerkelijk dat men totaal niet naar de-escalatie streeft, integendeel, meer en meer oorlogstaal. Misschien belangen van de Amerikanen om hun oude en nieuwe navo-partners nog meer te laten kopen van het amerikaanse oorlogsmateriaal, een van de belangrijkste exportproducten van dat land ? Opmerkelijk de woorden van Trump, dat de Navo een achterhaald instituut is. Spijker op de kop.

  Laat Ukraine maar eerst intern orde op zaken stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *