Vluchtelingen een verrijking?

islam

Links Nederland put zich uit in welkomstwoorden voor vluchtelingen, ook Hans de Boer van VNO/NCW die meent dat wij hen ‘een ruimhartig warm onthaal moeten geven’. Gerard Bakker van het COA, de opvangorganisatie, zegt ‘dat vluchtelingen een verrijking zijn voor de samenleving’. Het merendeel van de Syriërs zou goed opgeleid zijn, 1/3 academisch, 1/3 hbo/mbo en 1/3 laag opgeleid. Wat die mensen allemaal niet wegen is dat het meer Islam is, een achterlijk middeleeuws geloof. Mensen worden angstig, komen er nog meer moordzuchtige terroristen, neemt de criminaliteit toe, kunnen vrouwen nog zo over straat? De wal keert het schip, grenzen gaan spoedig dicht.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Vluchtelingen een verrijking?”

  1. Eens met de stelling maar naar mijn idee is de ‘achterlijke cultuur’ waarin ze zijn opgebracht een nog groter probleem. Toen wij achterlijk waren dreef het geloof ons ook tot bizarre dingen.
    Bovendien, ik heb ruime ervaring met leven in Brazilië en daar doet 1 Nederlander eenvoudig het werk van 8 Braziliaanse academici. Die mensen zijn nooit opgegroeid met westerse/ Nederlandse efficiency. Als ze de taal zouden spreken is het nog maar de vraag wanneer ze onze cultuur en complexiteit gaan begrijpen. En dan is het nog maar de vraag op welk niveau deze mensen in Nederland zouden functioneren. Alles hier is digitaal gemaneged, gemeten en centraal georganiseerd en daar andersom. De gemiddelde hoog opgeleide Braziliaan functioneert hier simpelweg niet en ik vraag me af of Syriers dat wel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *