Turkije richting bananen republiek

Erdogan 3

Vannacht is in Turkije een mislukte coup gepleegd door een aantal militairen. Niet duidelijk is hoeveel steun er binnen het leger was, maar het feit dat ze binnen enkele uren al grotendeels waren uitgeschakeld doet vermoeden dat de aanhang beperkt was. 90 doden zijn gevallen, ruim1500 mensen zijn gearresteerd, waaronder 5 generaals. Tijden sinds 1980 toen de laatste coup plaatsvond zijn veranderd. De seculiere staatsstructuur  waar het leger zich als hoeder van zag staat onder druk. Premier Erdogan zet stap voor stap de ontwikkeling door naar een persoonsdictatuur en islamitische staat, Het Westen steunde Erdogan pas toen duidelijk was dat hij gewonnen had.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Turkije richting bananen republiek”

  1. Erdogan is gevaarlijk voor Europa met een 5e kolonne hier. Kijk naar die demonstraties van Turken hier en de agressie naar de pers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *