Persoon van het jaar 2015

poetin (2)

Time magazine heeft zojuist de shortlist gepresenteerd van genomineerden voor persoon van dit jaar. Op de lijst staan regeringsleiders als Merkel, Poetin en Rouhani, presidentskandidaat Trump, Al Bagdadi ISIS leider, Black live activisten, transgender vrouw Jenner en Uber CEO Kalinick. De typisch Amerikaanse kandidaten buiten beschouwing latend zou de strijd moeten gaan tussen bondskanselier Merkel, president Poetin en ISIS leider Al Baghadi. Het gaat er om wie dit jaar het meeste invloed heeft gehad op wereldgebeurtenissen, slecht of goed. Mijn keuze zou vallen op Poetin, hij heeft een groot deel van de wereld naar zijn hand gezet inclusief het Westen.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

4 gedachtes over “Persoon van het jaar 2015”

 1. Rutte of Pechtold natuurlijk!
  Maar serieus: Time’s man of the year had al lang afgeschaft moeten worden, de betekenis is te onduidelijk geworden.
  Net als de nobelprijs voor de vrede: opdoeken sinds die toegekend werd aan Obama (die nog helemaal niets gedaan heeft, en die trouwens nog steeds helemaal niets gedaan heeft) en vooral sinds de toekenning aan de EU: wat een farce om al die zelfvergenoegde figuren als Baroso, van Rompuy, Schultz, Rutte en Verhofstad die hal in Oslo in te zien lopen. Kleren van de keizer.
  Time, Nobelcommittee, stoppen met die onzin. Laat het maar over aan de clubs die Oscars en Grammys toekennen.

 2. Het is dus Angela Merkel geworden, met als subtitle “chancellor of the free world”. Velen zullen juist denken dat ze haast dictatoriale acties ondernam, die tegen de wens van de bevolking waren, die Europa in verdere totale verwarring brachten en die an sich ook nog het gevaar brengen dat het vrije westen minder vrij wordt.

 3. Maakt niets eens zoveel meer uit, de schade is aangericht, de eu is grotendeels naar de knoppen en de Turken zijn de lachende winnaar.
  Misschien dat ze beter vrijwillig op kan stappen en haar memoirs kan schrijven. Titel: Alles gut, leider ein Moment von Schwachsinn.
  Wat heeft haar bezield, en waarom heeft niemand haar onmiddellijk tot de orde durven roepen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *