Merkel kan zo niet doorgaan

Angela_Merkel

CSU de Duitse zusterpartij van CDU heeft gelijk met de eis aan bondskanselier Merkel dat massale toestroom van vluchtelingen moet worden beperkt. De bestuursleden willen aanzuigende werking voorkomen en die zal er zeker zijn als de EU landen niet terugkeren naar de gemaakte afspraken die bepalen dat vluchtelingen zich in het land van aankomst moeten laten registreren. Binnenkort gaan de grenzen van Hongarije, Oostenrijk en Duitsland dus weer dicht voor zwervenden. Dat betekent dat de problematiek weer teruggebracht wordt naar Griekenland en Italie. En daar moeten EU opvangkampen komen waar streng wordt bepaald wie terug moet en wie door mag.

 

 

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

2 gedachtes over “Merkel kan zo niet doorgaan”

 1. Het idee van Adjiedj Bakas om safe havens in bv Tunesië te creëren waar vluchtelingen naar toe kunnen is zo gek nog niet. Het lost daar een probleem van wegblijvende toeristen op, mits er massale financiële steun wordt gegeven. Bovendien blijven die mensen dichterbij hun cultuur en in hun werelddeel

 2. Wat zou Merkel bezielen ?
  Ze moet toch weten dat de enorme influx van asielzoekers tot ernstige (veiligheids-)problemen en tot spanningen en polarisatie tussen duitse bevolkingsgroepen onderling leidt. De rest van Europa heeft nauwelijks trek in het opnemen van asielzoekers, en de asielzoekers hebben nauwelijks trek in vestiging in de rest van Europa (Hongarije, Polen, Tsjechie, Spanje,Portugal). Toch doet Merkel het, terwijl iedereen binnenslands mort.
  Waarom ?
  -wil ze de geschiedenis ingaan als de vrouw die de Duitsers tot de netste mensen van Europa maakte, en dus afrekende met 40/45 ?
  -wil ze de aandacht van Griekenland afleiden ?
  -wil ze de vergrijzing in haar land aanpakken ?

  Je zou kunnen zeggen dat de vluchtelingenstromen een gevolg zijn van het ingrijpen van de Amerikanen (Bush/Blair,wegjagen Sadam) en van het ten val brengen van Kaddafi (Sarkozy, Cameron).
  In ieder geval hebben de Duitsers er part noch deel aan. Waarom dan toch deze acties van Merkel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *