Komt er weer volksopstand?

parijs-1968

Aan 1848 denk je als het jaar waarin feodale regimes in een groot deel van Europa de wacht werd aangezegd. Nederland dankt er zijn grondwet aan. Aan 1968 als het jaar dat Europese studenten in West-Europa genoeg hadden van regenten- politici. President de Gaulle had zelfs de hulp van het leger nodig om aan de macht te blijven. Is er weer zo’n opstand in de maak bv in 2018? De Europeanen zijn hun machteloze bureaucratieën vol baantjesjagers zat, protesteren ook als niet rechts-radicale aanhangers tegen massa-immigratie vooral van mohammedanen en schijnintegratie die heeft plaats gevonden. De welvaart komt aan te weinigen ten goede.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

3 gedachtes over “Komt er weer volksopstand?”

 1. Je zou haast denken dat er een volksopstand gaat komen; de belastingen zijn enorm, het geld wordt verkwanseld aan Brussel en aan luxe wachtgeldregelingen, naar de kiezer wordt niet geluisterd (beleid EU, negeren Ukraine referendum, lekken commissie stiekem zonder enig gevolg) , zorg wordt sterkt verminderd en afgebouwd, asielbeleid wat de bevolking niet wil, pensioenstelsel wordt versjacherd, kloof tussen arm en rijk wordt vergroot, sociale zekerheid wordt afgebouwd, grenzen blijven open, duidelijke misstanden bij overheid worden niet aangepakt (Justitie, Teeven, Demmink).
  Met name het negeren van de wil van het volk is ongekend.
  Je zou dus haast denken dat er een opstand gaat komen.
  Aan de andere kant, zo’n opstand begint historisch bijna altijd bij de studenten, een groep van de bevolking die door de huidige regering ook nog eens flink is gepakt, denk aan het afnemen van de studiebeurzen en de hoge prestatiedruk…en wat zien we, bij die groep is het rustig, in ieder geval geen gewelddadige protestacties. Oorverdovend stil zelfs.
  Wat je wel merkt is dat de afstand tussen volk en politiek veel groter is geworden, de schade die Rutte en Samson ook op dit gebied hebben aangericht is enorm. De bevolking lijkt niet in opstand te komen, maar lijkt af te haken. De politici hebben het systeem echter zo ingericht dat ze ook kunnen claimen gelegitimeerd te zijn gekozen bij geringe opkomstpercentages. Kloof wordt dus groter en groter. Termen als nepparlement worden gebezigd.

 2. Nog slechts een jaar geleden bestormden studenten het Maagdenhuis (weer!). De onvrede over slecht onderwijs en wegstrepen va studiefinanciering zit daar diep. Bestuurders werden weer regenten genoemd en moesten voor een deel opstappen

 3. Als je naar Frankrijk kijkt, naar het ‘ Nuit debout’ proces dat gaande is, dan heeft het schijn van wel. Het wordt tijd dat het ‘stemvee’ zich roert en laat horen. De maakbare maatschappij zoals beoogt door huidig bestuurlijk klimaat en hun politieke en media adepten heeft zijn tijd gehad. Staat een vulkaan op springen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *