Griekenland uit Euro?

EU

CDA Fractieleider Buma laat in Trouw optekenen dat de Euro sterker wordt zonder Griekenland. Gelijk heeft hij, Griekenland heeft na de oudheid nooit meer gepast bij het ontwikkelde Westen, maar er zijn altijd geopolitici of classici die van mening zijn dat het land er wel bij hoort. Zij menen ook vaak dat Turkije moet toetreden tot de EU. Grexit met humane hulp zou beter zijn geweest om een eind te maken aan deze vreugdeloze relatie, maar het mag niet zo zijn. Nu wachten op verkiezingen of iets anders, als  die weer ongemak opleveren is het met Griekenland als Euroland gedaan.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Griekenland uit Euro?”

  1. Natuurlijk zou het veel beter zijn als Griekenland uit de euro zou stappen, of zou worden gezet. In Washington is men echter zo bang dat Athene dan makkelijker in de russische invloedssfeer zou komen ( de grieken hebben geld/hulp nodig en moskou zou een basis kunnen gebruiken) dat de VS er alles aan doet om achter de schermen druk uit te oefenen op de duitsers, nederlanders e.d om griekenland in het westen en in de euro te houden. Dat wordt dus nu gedaan, met een onvermijdelijke schuldsanering op kosten van de west europese belastingbetaler tot gevolg.
    Het buitengewoon smerige aan het geheel is, dat het voor een groot deel west-europese banken waren die bij volle bewustzijn risicodragend (en onverantwoord) aan Griekenland hadden geleend. Inmiddels hebben deze banken in het samenspel met rgeringsleiders en Ecb hun gevaarlijke leningen kunnen overdoen en zal de west-europese belastingbetaler het gelag kunnen betalen. Het is gewoon een groot toneelstuk wat hier wordt opgevoerd. Hollande en Merkel hebben hun banken gered, en Rutte en Pechthold hebben dociel de orders vanuit Washington en Brussel gevolgd en hopen hiervoor ooit beloond te worden met een mooi baantje. De Grieken spelen meesterlijk mee, ze zijn niet dom. De domme is in dit geval de west europese stemmer/belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *