Het laffe Westen

download

Secretaris generaal Jens Stoltenberg deed een oproep tijdens een spoedsessie van de NAVO eind Juli aan Turkije om geen excessief geweld te gebruiken Het ging om Koerden de enige partner van de NAVO in de strijd met ISIS, die succesvol is. Het deel dat is georganiseerd in PKK wordt officieel nog beschouwd als terroristische organisatie. Dus gooit Turkije bommen op ISIS maar vooral op de PKK.  Erdogan, Turks president, doet alles om Koerden in eigen land te onderdrukken. Een verbod van de HDP de Koerdische partij zou hem weer aan absolute macht helpen. Het Westen kijkt toe en doet niets.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Het laffe Westen”

  1. De Navo is een farce van zichzelf geworden. Het militair-industriële complex gebruikt de Navo om de situatie met Rusland te escaleren zodat de uitgaves voor defensie in het westen stijgen, en de wapenindustrie kan cashen. De Navo heeft een zeer bedenkelijke rol gespeeld in Polen, Tsjechië, Ukranië en de Baltische Staten.
    Het hoofdstuk met de Koerden is een nieuw dieptepunt voor het westen en de Navo. Men laat zich schaamteloos voor het Erdogan karretje spannen, ten koste van de Koerden die waarlijk een vuist maakten tegen IS. Obama kijkt toe en doet (weer) niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *