Een populistisch kabinet voor Italië?

italie-5

Italië de ziekste grootmacht in Europa krijgt waarschijnlijk een populistische regering. De linkse Vijfsterrenbeweging en de rechtse Lega Nord lijken toch tot elkaar te komen. Maar pas nadat de bondgenoot van Lega, Berlusconi met zijn Forza Italia zijn fiat had gegeven, waarschijnlijk onder de conditie dat de anti-corruptiewet van de Vijfsterren niet doorgaat. Beide partners zijn tegen de Euro, tegen de huidige bankcontrole en tegen een regide begrotingsbeleid. Geen wonder Italië heeft al na Griekenland de grootste schuld gerelateerd aan het BNP”: 132%. Lozen van Italië uit de EU zou fantastisch zijn maar het land is waarschijnlijk ‘too big to fail’.

Naschrift: ik ben gek op Italië, de cultuur, het eten en drinken, de prachtige plaatsen, de mensen, maar zaken doen of de politiek is een toegangsbewijs voor gekte. 

 

 

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL