Een kabinet in ontbinding

Rutte 2

Gisteren kon staatssecretaris Mansveld zich ternauwernood redden tijdens het Prorail-debat. De financiën zijn niet op orde en de organisatie rammelt aan alle kanten. Met de toezegging dat er een extern onderzoek komt kon de bewindsvrouw nog net het vege lijf redden. Minister Bussemaker frustreerde fractieleiders die dachten dat zij een deal over twee schilderijen van Rembrandt mogelijk hadden gemaakt door te melden dat zij met de Franse collega al tot splitsing van de boedel was gekomen. Donderdag is minister Van der Steur aan de beurt voor zijn klunzige optreden rond de fotosessie van de moordenaar van Fortuyn. Rutte2 strompelt voort.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Een kabinet in ontbinding”

 1. Het trieste is dat het kabinet blijft zitten omdat ze weten dat ze nooit meer terugkeren……de peilingen geven aan dat het volgende kabinet iets is van PVV (maar met wie?) of D66-VVD-CDA met een D’66 MP.
  Dus de PvdA kan blijven knoeien, en Rutte wil zo lang mogelijk MP blijven. Zeer triest vertoon.
  De schade die de PvdA en VVD hebben aangericht is enorm: defensie, euro, EU-naheffingen, studiefinanciering, zorg, TTIP, energiebeleid met windmolens, JSF, geloofwaardigheid politiek etc.
  Het publiek ziet dit, zou het kabinet het liefst onmiddellijk wegsturen, laat dit blijken via de peilingen en dit heeft tot gevolg dat men dus juist beslist extra lang te blijven zitten.
  Het is onbegrijpelijk dat het nederlandse volk niet in verzet komt. Dat de ouderen en zwakken (afbraak zorg en pensioenen) zich niet kunnen verenigen en verdedigen, begrijpelijk, maar de middengroepen (afbraak soc voorzieningen, “vluchtelingen”-beleid
  dat is minder begrijpelijk. De studenten, van wie de studiefinanciering is afgepakt door de domme Bussemaker, wat op termijn voor hen en voor het land desastreus kan uitpakken, die laten ook niets van zich horen. Onbegrijpelijk. Een volk krijgt blijkbaar de leiders die het verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *