Bang zijn voor succes PVV?

De Boer

‘De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor handel van Nederland met het buitenland’, aldus Hans de Boer voorzitter van werkgeversorganisatie VNONCW. Het zou volgens hem een zorgpunt zijn als men denkt dat wij bang zijn voor andere culturele invloeden(..)

Waarom erger ik mij hieraan? De Boer verwoordt wat bij de politieke elite leeft: het volk kan niet denken, dat moeten we aan hen overlaten. Ik ben geen aanhanger van Wilders maar de boodschap is duidelijk: de meerderheid van de Nederlanders wil geen massale instoom van buitenlandse vluchtelingen, zeker niet van Mohammedaanse landen, daar moet wat aan gebeuren.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

8 gedachtes over “Bang zijn voor succes PVV?”

 1. De schade die de politiek (Rutte, Merkel, EU) aan het aanrichten is, is ongelooflijk. De polarisatie binnen de bevolking neemt onverantwoorde vormen aan. In Duitsland voelen veel burgers zich niet gehoord en groeit de ontevredenheid en dus extreem rechts.
  Merkel lijkt gek geworden, eerst de grenzen openstellen en dan namens Europa enorme concessies doen aan de Turken. De scheiding in Duitsland tussen bevolkingsgroepen wordt haast nog groter dan in de BDR-DDR tijd. Een virtuele muur is aan het ontstaan.
  Is de macht Merkel naar het hoofd gestegen, of heeft ze mentale problemen, of handelt ze in opdracht van de amerikanen ? Zouden die laatsten met VW hebben willen laten zien hoe gemakkelijk ze de duitse industie schade kunnen toebrengen als de politiek niet luistert ?

 2. Ik kan de arrogante opstelling van de politieke elite onderschrijven. Zojuist reageer ik op een post van een dame bij de Hoge Raad die een bekende van mij is en tot 5 minuten geleden een LinkedIn connectie was.
  Zij hield een kort pleidooi waarom een sober opvangbeleid in strijd is met de wet en dat het beleid van de VVD dus niet mag..
  Ik reageerde als volgt (waarop ik direct geblokkeerd werd zonder de discussie met mij aan te gaan):
  “Kennelijk mag de politiek elite wel russische roulette spelen met ons economisch-maatschappelijk systeem om nog maar te zwijgen over het gevaar van de 5de colonne waar ze volledig aan voorbijgaan”

  In de jaren ’90 bleek de “linkse” politieke elite ook doof voor een kritisch geluid, kennelijk gaat deze tijd herleven…

 3. De wal zal het schip keren, de grenzen gaan dicht al was het alleen maar omdat steeds meer landen hiertoe besluiten, cq weigeren langer vluchtelingen op te nemen. Het zal veel politici de kop kosten en aan het eind gloort slechts de Australische oplossing door instroom met harde hand tegen te gaan of als alternatief chaos denk aan de ineenstorting van het West Romeinse rijk.

  Ik geloof niet in complot theorieën rond Merkel, ze is het slachtoffer van haar eigen beleid/cultuur.

 4. Vanavond in het nieuws hoe binnengekomen vluchtelingen in de wachtrijen in Duitsland door fundamentalistische geloofsgenoten worden geronseld.
  Wat heeft Merkel toch gedaan….ze is bezig Duitsland volledig kapot te maken, en het op een laag pitje sudderende extreem rechts wordt door haar acties krachtig nieuw leven ingeblazen.
  Ik weet ook niet of de complottheorieën waar zijn, maar als je ziet hoe ze nu (onbedoeld ?) Erdogan weer aan extra status en macht helpt, dan lijkt het echt of deze vrouw volledig haar verstand verloren heeft.

 5. Grenzen dicht, marineschepen in de Egeïsche zee. En geen chantage meer van Erdogan.
  Erdogan sleept ons in oorlog met Rusland. Merkel is naar mijn mening de weg kwijt.
  Ik ben geen fan van Wilders. Maar Europa heeft iemand anders nodig dan Merkel. Weg met deze babyboomer.

 6. Het is niet te bevatten dat Erdogan gewoon de Koerden kan bombarderen, en dat niemand iets zegt of doet, ook de amerikanen niet die hem blijkbaar expliciet toestemming hebben gegeven.
  Dit gevaarlijke heerschap krijgt nu ook in verkiezingstijd steun van Merkel….
  Als een Russische piloot door een navigatiefout in het luchtruim van de turken komt, wordt hij waarschijnlijk zonder pardon neergeschoten. Het kruitvat van het midden oosten wordt groter en groter, dat kan nog eens heel vervelend gaan aflopen.
  Grenzen zouden onmiddellijk dicht moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *