Zieke Italiaanse banken

Italiaanse banken

Zelfs bij de slappe stresstest in 2014 vielen negen van de veertien Italiaanse banken door de mand. Er is voor een bedrag van €360 miljard aan slechte leningen, maar terwijl veel Noord Europese banken geen dividend uitkeerden, bleven de Italianen rustig de kas leeghalen.  Nieuwe Europese regels schrijven voor  dat bij het redden van banken eerst private investeerders aan de beurt komen. Maar Premier Renzi heeft nu een staatsfonds met €150 miljard gecreeerd om ‘gezonde’ banken te steunen uit vrees dat als banken omvallen paniek uitbreekt. Te hopen is dat EU en ECB de poot stijf houden in dit doodzieke land.

 

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Zieke Italiaanse banken”

  1. Daar is door de EU toch al lang een oplossing voor gevonden ? De hier aanwezige pensioenpotten worden langzaam naar het zuiden gemigreerd, zodat Renzi de daar geldende pensioenaanspraken kan nakomen, en de aldaar daarvoor oorspronkelijk gereserveerde belastinggelden dus voor de banken kan gebruiken.
    De oude Klijnsma, ik meen haar pas nog te hebben zien vliegen op een bezemsteel, schijnt hierover al afspraken te hebben gemaakt en weigert verder de kamer naar behoren te informeren.
    Zo zie je maar, niet alle migratie is van het zuiden naar het noorden.
    De Italianen kunnen dus doorgaan met festeggiare !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *