Gotthardtunnel cadeau aan Europa

Gotthard

Mooi staaltje van Zwitserse precisie, het duurde zeventien jaar en de planning en het budget werden gehaald. Geen overschrijdingen noch in tijd noch met geld, kom daar eens mee als je dat vergelijkt met overheidsprojecten in Nederland. De nieuwe Gotthardtunnel is met 57 kilometer de langste ter wereld. In goed een kwartier ben je per spoor er doorheen. De reistijd tussen Rotterdam–Genua wordt er voor goederenvervoer een uur korter door met minder milieubelasting. Ondanks dat Duitsland er met  infrastructuur nog niet helemaal klaar voor is. De Zwitsers stemden tweemaal per referendum voor het project en noemen het een ‘cadeau aan Europa’.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

2 gedachtes over “Gotthardtunnel cadeau aan Europa”

  1. De Afsluitdijk (1932), binnen budget, twee jaar voor deadline klaar, zonder hardware, software, andere tools en met wellicht alleen Scientific Management van Taylor op zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *