Gammele Europese banken

bankencrisis

ECB’s stresstest geeft een weinig bemoedigend beeld van 51 grote Europese banken. Er is maar een slechte bank, Italië ’s Banca Monte dei Paschi di Siena, die met €5 miljard investering gered wordt. Bij een crisis komen Oostenrijks Raiffeissen-Landesbanken, het Spaanse Banco Popular Espano, het Italiaanse Unicredit, Barclays, Royal Bank of Scotland en Allied Irish Banks ook in gevaar Van de Nederlandse banken zijn BNG en ABNAMRO het zwakst, maar er is voldoende weerstandsvermogen. Deutsche bank, volgens het IMF het grootste risico, ontsprong de dans enigszins. Kleine Portugese en Griekse banken deden niet mee. Er valt nog heel veel te saneren..

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL

Een gedachte over “Gammele Europese banken”

  1. Het FR komt zojuist met betere cijfers waaruit blijkt dat BNG de sterktste en Rabo de zwakste bank is als het gaat om kapitaal buffers

    ABN Amro kwam bij het zware stressscenario uit op een bufferratio van 9,53%, ING op 9,0% en Rabobank op 8,11%. Dit, terwijl de gemiddelde ratio van de geteste banken in dit scenario 9,4% bedroeg. Rabobank wijst er in een reactie op dat het bezig is zijn kapitaalratio te verbeteren door zijn balans te verkorten en zijn prestaties op te schroeven. Volgens ABN Amro bevestigt de stresstest de ‘stevige kapitaalbuffer’ van de bank.
    BNG, dat krediet verstrekt aan overheden en instellingen van maatschappelijk nut zoals onderwijs en gezondheidszorg, steekt daar ruimschoots bovenuit met 17,62%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *