De middenklasse mag afzien

wrr

Koppen van kranten doen soms anders vermoeden maar de middenklasse heeft het zwaar in Nederland. Dat blijkt qua inkomen niet direct uit een studie van de WRR, maar ook daarin wordt geconcludeerd dat de middenklasse weinig bestaanszekerheid heeft met te weinig vaste banen en sociale voorzieningen om tegenslagen te kunnen opvangen. Het kabinet Rutte had lastenverlichting beloofd, als er een begrotingsoverschot zou zijn, maar is nu demissionair en houdt zich doof. Salarissen bij publieke middenklassers als leraren, zorgpersoneel, politie, brandweer en ambulance personeel zijn schandalig laag. Dat bij een overheid die dure nutteloze adviescolleges in stand houdt met teveel bestuurslagen.

Naschrift: Het kabinet Rutte II heeft de lasten op jaarbasis met 50 miljard verzwaard, maar er  blijkt nu nauwelijks ruimte voor lastenverlichting te zijn. Wordt het niet eens tijd om de overheidsorganisatie en uitgaven door te lichten?

 

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL