Apple nu 1000 miljard waard

billionair

Apple, in 1997 bijna failliet,  heeft als eerste concern de magische grens van 1000 miljard dollar beurswaarde bereikt ofwel $1 biljoen. Amazon, Microsoft en Alphabet(Google) zijn ook hard op weg. In 1999 berekende ik in mijn boek ‘Megaconcerns’ dat er plaats was in de wereld voor circa 250 zeer grote concerns met een waarde van minstens 100 miljard. Daarvan zijn er nu circa 100. Maar er zijn dus nu ook billionairs, ongelooflijk. AD berekende dat de waarde van Apple gelijk staat aan alle huizen op Funda, Shell, Volkswagen Groep, Boeing, Tesla, Walt Disney, Philips, Heineken, Dell, 17 miljoen iPhones en dan blijft er nog een aardig zakcentje over.

Naschrift: General Electric was in 1998 met $271 miljard het meest waardevolle concern. Gevolgd door Coca Cola, Shell, Nippon, Microsoft, Exxon, Intel, Toyota, Merck en Philip Morris. Microsoft en Exxon doen ook nu nog mee de rest is ver achtergebleven.

Gepubliceerd door

grimbertrost

Strateeg en schrijver, bedrijfseconoom, historisch geïnteresseerd, verslaafd aan muziek, Politiek sociaal-liberaal. Kritisch supporter van EU en Christelijk/Joodse cultuur, bezorgd over Islamisering NL